top of page

Workshop bij de koffie

Leuke workshop met een of meer vriendinnen

Zin in een leuke workshop met een of meer vriendinnen? Een dagje uit in een knus atelier en onder het genot van een kop koffie en lunch een pastelschilderij leren maken? Sinds kort biedt Atelier Animaux op zaterdag kleinschalige workshops voor twee of drie personen. 

Zoals gezegd zijn de workshops klein van opzet. Ze zijn flexibel en dat is wel handig in deze tijd. De workshops zijn bedoeld voor vriendinnen, buren, familie, collega's enz. Het verschil met andere workshops is dat je zelf een groepje van twee of drie mensen samenstelt, en dan in overleg een datum kiest en een keuze maakt uit de aangeboden onderwerpen.  

  • Flexibel

  • Creatief en gezellig bezig zijn in een knus atelier in huiselijke sfeer

  • Voor iedereen geschikt, zelfs als je geen tekenervaring hebt

  • Koffie, thee, iets lekkers en een lunch zijn inbegrepen

  • Gebruik materiaal inbegrepen

  • Kosten voor een dag: € 59,50 

Hoe werkt het?

Vraag een of twee vriendinnen (of anderen) of ze zin hebben in een leuke workshop. Prik een zaterdag (het handigst is om een paar data te prikken) wanneer je eventueel wilt komen. Kies ook welke workshop je zou willen volgen (zie onderwerpen workshop). Neem even contact op zodat ik kan kijken of dit mogelijk is. Heb je special dieetwensen; laat dit ook even weten. Zodra we de datum hebben vastgelegd , krijg je van mij informatie over de workshop en de betaling.  

Woon je wat verder weg? Misschien is het een leuk idee om het dagje workshop te combineren met een weekendje Drenthe. Het atelier ligt op 10 minuten rijden van het mooie dorp Exloo. In dit dorp maar ook in andere nabijgelegen dorpen zijn veel mogelijkheden om te overnachten en te recreëren. Zo kunnen er fietsen en scooters worden gehuurd, of een excursie door de bossen worden gemaakt in een elektrisch voertuig. In het nagelegen bos vind je hunebedden en grafheuvels. Dierentuin Wildlands ligt op ongeveer 15 minuten rijden van het atelier. Verder vind je in Borger (15 minuten) de grootste hunebed van Drenthe en het hunebedmuseum. 

Onderwerpen workshop

Motomo de wolf

Deze prachtige wolf is een inwoner van de UK Wolf Conservation Trust in Beenham, Groot Brittanië. Ik heb daar met veel plezier een wokshop van Vic Bearcroft mogen volgen, en de wolven mogen ontmoeten tijdens een rondleiding. We gaan Motomo patselschilderen op grijs velours. Het pastelkrijt in combinatie met het zachte velours geeft een mooi, zacht effect en is bij uitstek geschikt voor het tekenen van dieren. Tijdens deze workshop ligt de nadruk op hoe we de wolf mooi op het velours krijgen, het schilderen van de vacht, ogen, neus en achtergrond. Je iet hierbij snel resultaat, en de workshop is voor iedereen goed te doen. 

Cheetah, een stoere katten chick

De kleine Cheetah werd in Spanje met haar broertjes van de hongerdood gered toen ze nog een kitten was. Klein van stuk, maar groots in haar dadden, dat is Cheetah. Ze twijfelt niet om de twee katers in huis stevif van repliek te dienen. Omdat ze een lapjeskat is met veel zwart, gaan we Cheetah op zwart velours pastelschilderen. Hierbij ligt de nadruk op hoe je het pastelkrijt op zwart velours gebruikt en het gedetailleerd werken op zwart. Ook deze workshop is voor iedereen goed te doen. 

Donate
Vriendinnen workshop 2.jpg

Vriendinnen 

Marje en Leida

Vriendinnen workshop 3.jpg

Het onderwerp

Motomo de wolf

Vriendinnen workshop 1.jpg

Vriendinnen

Goed en gezellig bezig

bottom of page